2013. február 25., hétfő

Forró csoki!! Házilag? Igen!! :))

Sziasztok! Ez a post egy kicsit eltér a többiektől. :) Ki ne szeretné a forrócsokit? Főleg ha otthon készíthetjük! Hát ragadjatok meg egy kis étcsokit és mehet is a dolog!! :D
Házi forró csoki:
Hozzávalók 4 főre:
-500 ml főzőtejszín
-30 dkg 55%-os étcsokiii
-1 vanília rúd
-1 cs bourbon [?] vaníliás cukor
-pici tej :DD Most akkor mennyi az annyi? :D

Tejszínhab-hoz [nem muszáj]:
-200 ml habtejszín [hideg]
-1 cs bourbon vaníliás cukor
-1 cs habfixáló

Kezdjük is el!! :))

Elkészítés:
  1. A csokoládét vágjuk apróra, majd vízgőz felett folyamatos keverés mellett olvasszuk meg.
  2. A főzőtejszínt kezdjük el melegíteni, adjunk hozzá egy pici tejet, majd folyamatos kevergetés mellett keverjük hozzá az olvasztott csokoládét. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a vanília kikapart belsejét. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  3. A tejszínhabhoz: a hideg habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és a vaníliás cukrot, majd kemény habbá verjük.
  4. Ezután már csak tálalni kell.:)
U.i.: A vanília helyett ízesíthetjük különféle aromákkal :))
Ha tettszett ez a post akkor ne felejts el kommentelni, és lájkolni a facebook oldalamat is amit itt találhattok :))
Sziasztok!! :)
Adrii


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése