Házi forró csoki:
Hozzávalók 4 főre:
-500 ml főzőtejszín
-30 dkg 55%-os étcsokiii
-1 vanília rúd
-1 cs bourbon [?] vaníliás cukor
-pici tej :DD Most akkor mennyi az annyi? :D
Tejszínhab-hoz [nem muszáj]:
-200 ml habtejszín [hideg]
-1 cs bourbon vaníliás cukor
-1 cs habfixáló
Kezdjük is el!! :))
Elkészítés:
- A csokoládét vágjuk apróra, majd vízgőz felett folyamatos keverés mellett olvasszuk meg.
- A főzőtejszínt kezdjük el melegíteni, adjunk hozzá egy pici tejet, majd folyamatos kevergetés mellett keverjük hozzá az olvasztott csokoládét. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a vanília kikapart belsejét. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
- A tejszínhabhoz: a hideg habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és a vaníliás cukrot, majd kemény habbá verjük.
- Ezután már csak tálalni kell.:)
U.i.: A vanília helyett ízesíthetjük különféle aromákkal :))
Ha tettszett ez a post akkor ne felejts el kommentelni, és lájkolni a facebook oldalamat is amit itt találhattok :))
Sziasztok!! :)
Adrii
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése